tafels, klokkijken, kalender, analoge klok, digitale klok, twaalfuursklok, breuken, procenten, hoofdrekenen, domino

Slimme rekenspelletjes

Met deze superleuke kaartspelletjes oefen je spelenderwijs klokkijken, tafels en breuken. De spelletjes zijn dubbelzijdig. De ene kant is een overzichtelijk dominospel. De andere kant is een veelzijdig spel met diverse varianten voor extra uitdaging. Leg zo lang mogelijke reeksen. Maak daarbij slim gebruik van de kaarten van je medespelers. Wie het eerst zijn kaarten kwijt is, heeft gewonnen. Ook leuk om alleen te doen: scoor zoveel mogelijk punten in een bepaalde tijd.

Het Klokkijkenkaartspel

Het Klokkijkenkaartspel

Leer spelenderwijs klokkijken met dit dubbelzijdige kaartspel. Oefen het hele uur, halve uur, kwartier, tien voor, twintig over en meer met de digitale en analoge klok in verschillende vormen.

Speel je met de dominokant, dan gaat het erom dezelfde tijdstippen aan elkaar te leggen. Leg zo lang mogelijke reeksen. Maak daarbij slim gebruik van de kaarten van je medespelers.
Dus kwart over 9 past bij 9.15 of
Speel je met de andere kant, dan mag je meer reeksen leggen en ook bij medespelers aanleggen of een kaart wegpakken. Je kunt er bij deze kant ook voor kiezen de tijdstippen op volgorde van vroeger – later te leggen.

Inhoud

80 kaarten inclusief spelregels en spelvarianten
formaat 60 x 90 x 25 mm

Voor 1 – 4 spelers vanaf 7 jaar (groep 4+); ook geschikt om zelfstandig mee te oefenen.

9789077990902
€ 9,95

Legvoorbeeld

Het Tafelskaartspel

Het Tafelskaartspel

Oefen spelenderwijs de tafels tot 10 met dit dubbelzijdige kaartspel: keersommen en hun uitkomsten plus deelsommen.

Speel je met de dominokant, dan gaat het erom dezelfde uitkomsten aan elkaar te leggen.
Dus 3 x 3 past bij 9 of bij 54 : 6.
Speel je met de andere kant, dan mag je meer reeksen leggen en ook bij medespelers aanleggen of een kaart wegpakken. Je kunt er bij deze kant ook voor kiezen de uitkomsten op volgorde van minder – meer te leggen. En er is een spelvariant waarbij je de uitkomst bovendien met meer kaarten mag aanleggen. Als bijvoorbeeld de uitkomst 12 is, dan mag je ook twee kaarten aanleggen die samen de uitkomst 12 hebben, zoals 1 x 6 en 4 : 2, want 6 x 2 is 12. Je mag vermenigvuldigen en delen.

Inhoud

80 spelkaarten, inclusief spelregels en spelvarianten
formaat 60 x 90 x 25mm

Voor 1 – 4 spelers vanaf 7 jaar (groep 4+); ook geschikt om zelfstandig mee te oefenen.

9789077990919
€ 9,95

Legvoorbeeld

Het Breukenkaartspel

Het Breukenkaartspel

Oefen spelenderwijs breuken met dit dubbelzijdige kaartspel: stambreuken in verschillende vormen, plus veelgebruikte breuken en het verband met kommagetallen en procenten.

Bij de dominovariant gaat het erom dat de spelers breuken met dezelfde waarde tegen elkaar leggen. Je mag dus een ½ aanleggen bij een pizzapunt waarbij de helft is ingekleurd. Speel je met de andere kant van de kaarten, dan mag je meer reeksen leggen en ook bij medespelers aanleggen of een kaart wegpakken. Je kunt er bij deze kant ook voor kiezen de waarden op volgorde van minder – meer te leggen of breuken die samen een hele zijn bij elkaar te leggen.

Inhoud

80 spelkaarten, inclusief spelregels en spelvarianten
formaat 60 x 90 x 25mm

vanaf groep 4

9789077990926
€ 9,95

Legvoorbeeld