het grote geschiedenisboek, leesboek over geschiedenis, kinderboekenweek 2020, jeugdboekenauteurs, Hertog Jan I van Brabant, Erasmus, Willem van Oranje, P.C. Hooft, Piet Hein, Abel Tasman, Jan Adriaanszoon Leeghwater, Eise Eisinga, Vincent van Gogh, Anthony Fokker


Hollandse Helden

spannend leesboek over beroemde figuren uit de geschiedenis

Achter de grote namen van onze geschiedenis gaan ongelooflijke verhalen schuil over ontdekkingsreizigers en stuntpiloten, ridders en admiraals, denkers en uitvinders, verzetsleiders en kunstenaars. Nederlanders telden mee, te land, ter zee en in de lucht. Lees de waar gebeurde verhalen over ridder Jan, die op zijn 14e al hertog was. Over schrijvers die per koets door heel Europa reisden over karresporen waar rovers op de loer lagen. Over zeekapiteins die door de VOC naar het einde van de wereld werden gestuurd om rijkdommen te zoeken op nieuwe continenten. Over een waaghals die met de vijand heulde om een vliegtuig te kunnen maken en over een prins die vocht voor de vrijheid van zijn land en dat met de dood moest bekopen. Over het doorzettingsvermogen van uitvinders die zich inzetten voor een betere wereld en over het roerige leven in grote armoe van een van onze grootste schilders.

Hollandse Helden lees je in één adem uit en je leert meteen heel veel wat je voor school moet weten. 10 hoofdstukken over 10 helden.
Geschreven door gerenommeerde jeugdboekenauteurs: Wim Daniëls, Joyce Pool, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans.
Met prachtige illustraties van Teun Berserik.

Kijk zelf

Blader een paar hoofdstukken van het boek door [PDF].

Hollandse helden

Gebonden, 232 pagina’s
vanaf groep 6

9789491263507
€ 15,95