Frankrijk voor kinderen, Franse cultuur, Franse taal, avontuur, stad en land, eten en drinken, geschiedenis, lezen over Frankrijk, Napoleon, Parijs, reisgids voor kinderen, Dordogne


[NIET MEER VERKRIJGBAAR]

Code + 33 Het Spoor van de Bastille

Een superspannend leesboek waar je veel van opsteekt over Frankrijk, de Fransen en het Frans. Wat begint als doodgewone vakantie in de Dordogne, pakt uit als een superspannende ‘Tour de France’. Met een mini-taalgids en veel Franse weetjes.

David en Nina staan met hun ouders op een camping in de Dordogne. Ze ontmoeten een stel Franse en Belgische kinderen die vlakbij op kamp zijn. Als ze tijdens een dropping verdwalen, stuiten ze bij toeval op de geheimzinnige codes van de crimineel Hugo V. Die zit weliswaar achter de tralies, maar heeft zijn laatste buit verstopt voor zijn bendeleden. De zeven kinderen besluiten het spoor te volgen. De mysterieuze aanwijzingen voeren hen kriskras door Frankrijk. Ze moeten snel zijn, want de handlangers van Hugo V. zitten hen op de hielen.

Onderweg komen David en Nina van alles te weten over Franse plaatsen, gewoonten, helden, feestdagen, eten en drinken, bouwwerken … én leren ze een aardig mondje Frans.

Over Frankrijk en de Fransen hoef je hen niets meer te vertellen!

auteur: Lonneke Kok
vanaf 9 jaar
gebonden, 219 pagina’s

€ 9,95

NIET MEER VERKRIJGBAAR

Kijk zelf

Lees enkele hoofdstukken van Het Spoor van de Bastille.